Tiit Paulus Kuressaare Muusikakooli saalis

Sündisin Tallinnas 14.06.1945.a. Selle aastakäigu noorukil polnud Eestis veel võimalik kitarri õppida ja jazzmuusiku haridusest oli tol ajal lausa kohatu rääkida. Nii tuligi mul endal hakata jalgratast leiutama. Elasin tüüpilist muusikuelu – erinevad ansamblid Eesti Riiklikus Filharmoonias ja restoranides, kontserdid ja festivalid kodu- ning välismaal jne. Selle perioodi sisse mahtus ka osalemisi „saviplaatidel“ ja 14 aastat tööd Eesti Raadio Estraadiorkestris. Kõike seda aitas üle elada see, mille kohta on keegi nutikas öelnud – jazz ei ole muusika, vaid hoopis elamisviis.

Aastast 1989 elan vanas popsitalus Saaremaal Kehila külas ja pean koolmeistri ametit Kuressaare Muusikakoolis, kus õpetan pop/jazzmuusikat. Kõik need aastad olen kevadeti korraldanud „Märtsikassi“ kontserti, kus külalisesinejateks käinud pea kõik eesti jazzmuusikud.

Sama kaua käin õpetamas Soomes Nilsiä muusikalaagris.

Kuna jazzkitarri käsitlev eestikeelne õppematerjal puudus täielikult, siis panin oma mõtted kirja õpikus Improvisatsioon ja harmoonia kitarril (1996.a. kordustrükk 2000.a.) Muuhulgas on mul asja olnud ka mõningatel cd-plaatidel, mainin neist siin paari: Basic Concept feat. Tiit Paulus (1998.a.), Tiit Paulus “Muinaslugu muusikas” (2001.a.), DVD „Eesti improvisatsioonid“ Kitarr. (2007.a.

Tunnustusi:

1. Eesti Raadio aasta muusik 1984

2. Hendrik Krummi nim. Aastapreemia laureaat 1996.a. (Saaremaa kultuurielu mitmekasistamise ja kaasaegse muusika kõrgetasemelise viljelemise, propageerimise ja õpetamise eest)

3. Eesti Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapitali Aastapreemia 2007

Pikaajaline tegevus interpreedina ja pedagoogina.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *