"Puudutus". Tõstamaa mõis, 25. juuli 2014

“Puudutus”. Tõstamaa mõis, 25. juuli 2014

Tõstamaa mõisas oli mitu näitust – Eesti autorite maalinäitus, mis mind rõõmustas, sest tundsin end ära nii mõnegi maalitud naise olekus. Pehmed, unistavad, sügavate silmadega naised, aastasadade tagant…
Üks sisse lennanud liblikas oli istunud maalil oleva naise juustesse ja ta sobis sinna!
Teine näitus oli filmi vallast – andunud filmimees Jaak Elling tutvustas Tõstamaa mõisa mõnusalt jahedas keldris huvilistele fotoaparaate ja filmimasinaid, ajast, kui digitaalne salvestus polnud veel leiutatud.

Hedvig Hanson ja Andre Maaker "Puudutus". Tõstamaa mõis, 25. juuli 2014

Hedvig Hanson ja Andre Maaker “Puudutus”. Tõstamaa mõis, 25. juuli 2014

Tänu kõikidele, kes selle palava ilmaga kodunt meie kontserdile sõitsid. Otsustasime taas, et esineme ilma helitehnikata. Naturaalselt ja võimendamata. Kuna Tõstamaa mõis on ka koolimaja, leidsin ühest klassist vana lauliku, kust tegime lüürilise soome rahvalaulu “Karjapoiss”, mäletasin seda lapsepõlvest.
“…oi, tillukene vellekene, kuldali-kaldali, mullu mina karjas käisin…”
Aknad uksed olid kõik lahti, et vähegi õhku oleks, purskaev ja pääsukesed andsid meile tausta.
Laulan ühte Melody Gardot prantsusekeelset lugu “Les Etoiles” ja seekord oligi saalis prantslasi, kes loo ka ära tundsid. Lisaloo lõppedes tundsin, et olen väsinud, aga õnnelik. Neliteist kontserti on läbi saanud.
Andre jäi veel saali kitarri mängima ja prantslasest jazzifänn kuulas teda huvitunult.
Meie tuuri afterparty toimus Pärnus, Supelsakste kohvikus. Peab ütlema, et see oli meie tuuri ühtlasi parim toiduelamus. Külm keefirisupp ja merikoger wokitud köögiviljadega panid hea punkti meie ringreisile.
Jumalik Juuli lahkub, kuid ees on ju veel tundelised tähistaevaööd Augustiga!;)

"Puudutus". Tõstamaa mõis, 25. juuli 2014

“Puudutus”. Tõstamaa mõis, 25. juuli 2014