Hedvig Hanson ja Andre Maaker "Puudutus". Kõue mõis, 18. juuli 2014

Hedvig Hanson ja Andre Maaker “Puudutus”. Kõue mõis, 18. juuli 2014

Sellist mõisa, nagu Kõue, polnud mina oma elus näinud. Justkui oleks sattunud hiiglaslikku aarete kambrisse! Mõisas oli etnilist hõngu, kõikjal oli maailma värve! Maale, nipsasju, jahitrofeesid – silme eest läks kirjuks ja korraga kõike ei õnnestunudki ära vaadata! Lisaks huvitavatele asjadele elustasid mõisa ka loomad – jänesed, kameeleon, papagoi, kelle puurile enne kontserti tume kate üle tõmmati, sest ta pidi muusikast erutuma. Sellest erutusest saime juba proovis aimu! Kõues saime teha huvitava valgusega pilte, kõik oli niigi värviline ja me toonitasime seda värvirõõmu prozhektoritega veelgi. Inimesed olid soojad ja ilusad, publik hõikas vahepeal isegi “Bravo!”

Hedvig Hanson ja Andre Maaker "Puudutus". Kõue mõis, 18. juuli 2014

Hedvig Hanson ja Andre Maaker “Puudutus”. Kõue mõis, 18. juuli 2014

Meie rütme täis kava sobis Kõue mõisa nagu valatult, brasiilia sambat ja hispaania flamenkot, aga väga hästi kõlasid ka vaiksemad aeglased lood. Tundsin end sedavõrd hästi, et jutud läksid pikemaks nii laval kui pärast kontserti. Õhtu oli nii õdus, et osa publikust nautis seda kauem, kes õues kiikudes, kes mõnusalt sees istudes, kuulates taustaks lisa head maailmamuusikat. Võtsime esimesel võimalusel katte papagoi puurilt ja Andre mängis talle isiklikult mõned noodid. Lind kuulas tähelepanelikult, keeras siis end alaspidi ja kuulas veel, justkui salvestades. Hiljem püüdis neid rütmiliselt nokkivaid kõrgeid noote järele häälitseda! Kuna nii palju sest põnevast paigast jäi veel nägemata, läheme sinna kindlasti tagasi! Täna minu jaoks puhkepäev, mitmekülgne Andre esineb Hiiu folgil:) Homme oleme Alatskivi lossis, kell 18.

Hedvig Hanson ja Andre Maaker "Puudutus". Kõue mõis, 18. juuli 2014

Hedvig Hanson ja Andre Maaker “Puudutus”. Kõue mõis, 18. juuli 2014